28.3.2013

Pullaa

Se olisi sitten taas pullapäivä ...


Pääsiäisrahkapulla

5 dl maitoa
1 kananmuna
1,5 dl sokeria
0,5 dl vaniljasokeria
1 rkl kardemummaa
2 ps kuivahiivaa
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g voita

TÄYTE:
1 prk (250g) maitorahkaa
1 kananmuna
2 tl vaniljasokeria
1 tlk (400 g) persikkaviipaleita sokeriliemessä

Sekoita lämpimään maitoon muna, sokerit ja kardemumma. Sekoita joukkoon osa jauhoista joihin hiiva on sekoitettu. Lisää jauhoja vähitellen ja loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Kohota reilu 30 min.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta (käteensopivia) palloja.
Anna pallojen kohota 20 min ja sekoita silläaikaa rahka, kananmuna, vaniljasokeri ja persikoiden sokeriliemi tasaiseksi.
Paina juomalasin pohjalla kohonneen pullapallon keskelle syvennys. Voitele reunat kananmunalla. Laita syvennykseen persikanviipale ja lusikoi päälle rahkatäytettä.
Kohota pullia vielä hetki ennen paistamista.
Paista pullat 225 asteessa n. 10 min.

Mukavaa pääsiäisenodotusta!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...